‘’Alles tot in de puntjes geregeld en ze is niet bang om de hete kooltjes uit het
vuur te halen.’’

Ik heb Sharon leren kennen als productieleider van ‘Lang en Gelukkig’, een voorstelling geschreven door Don Duyns, die ik ontwikkelde en regisseerde voor ‘Kunst &Multimedia’ van het Noorderpoort. Deze is in 2019 uitgevoerd in het Grand Theatre, Groningen als Kerstvoorstelling. Zo’n 50 docenten en studenten van de opleiding waren in verschillende functies bij deze productie betrokken.

Nu heb ik al vaker met Productieleiders gewerkt, maar ik kan u vertellen dat Sharon er een uit duizenden is. Als het woord ‘Spreken is zilver, zwijgen is goud’ op iemand van toepassing is, dan is dat wel Sharon. Bescheiden en ondertussen goed op orde hebbend, kijkt zij van een afstandje toe en houdt een continue helicopterview op het gehele project en proces. Alles tot in de
puntjes geregeld en ze is niet bang om de hete kooltjes uit het vuur te halen. Misschien wel het allerbelangrijkste, zij is zich behoorlijk bewust van haar taak en gaat nergens buiten haar boekje.

Zeker in het jongerentheater heb ik medewerkers vaak buiten hun verantwoordelijkheden en taken zien gaan en verkeerde (sociale) werkbanden zien aangaan met cast en crew. Zo niet Sharon: zij bleef op een vriendelijke afstand, zich goed bewust van welke kar zij moest trekken. Vanuit de juiste zakelijkheid en betrokkenheid.

Koos Kregel
Artistiek leider, theaterdocent en regisseur 

 

– – –

Klant: Noorderpoort

Op zoek naar een productieleider? Vertel je wensen, samen gaan we aan de slag!