In twee maanden een congres organiseren? Natuurlijk. Doen we!

De projectopdracht: 

In maart 2020 zou het congres Nederland Digitaal plaatsvinden in Groningen. De Commercieele Club Groningen (CCG) zag een mooie verbinding met het thema ‘hoe komen we in de toekomst aan voldoende goed opgeleide mensen?’. Voor de Commercieele club lag hier een prachtige kans om hun ondernemersnetwerk te verbinden met overheid en onderwijs. Zo onstond het CCG Minicongres: Digitalisering van de arbeidsmarkt.

Samen met het bestuur van de CCG mocht ik dit congres organiseren. Een uitdaging, want de opdracht startte kort na de kerstvakantie en het congres zou vervolgens plaatsvinden op maandagavond 16 maart. Door een hoog tempo en snel schakelen hebben we in korte tijd de opzet van het programma bepaald. Vervolgens hebben we een shortlist van gewenste sprekers, dagvoorzitters en locaties opgesteld. Waarna we aan de slag konden. Ondertussen heb ik het persbericht en de uitnodigingstekst geschreven en in korte tijd waren we ready to go!

De highlights van dit congres zijn naast het interessante thema o.a. de prachtige locaties; de Aula van in Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen én Mr. Mofongo voor de netwerkborrel. Daarnaast een indrukwekkende vertegenwoordiging van overheid, onderwijs en ondernemers. En tot slot was Jort Kelder bevestigd als dagvoorzitter. Alles geregeld om er een topavond van te maken!

Het doel:

Een interactieve avond waarbij ongeveer 200 vertegenwoordigers van de drie O’s (onderwijs, overheid, ondernemers) gaan discussiëren over de probleemvraag: hoe komen we in de toekomst aan voldoende goed opgeleide mensen?

To do’s van Jouw Projectleider:

✓ Projectplanning

✓ Projectbegroting

✓ Logistieke organisatie (locatie, catering, techniek etc.)

✓ Sprekers- en dagvoorzitter communicatie

✓ Persberichten en promotie teksten

✓ Deelnemers communicatie

✓ Deelnemers registratie (online pagina, naambadges, etc.)

Het resultaat: 

I.v.m. de coronamaatrdegelen is het minicongres aangepast naar een CCG Talkshow, via een verbinding live te volgen. In totaal hebben ruim 400 bezoekers ingelogd en volgden de discussie. Het bestuur kijkt terug op een zeer geslaagde activiteit.

– – –

Klant: Commercieele Club Groningen 

Ook een congres organiseren? Vertel je wensen, samen gaan we aan de slag!